Atmosfæren

Dagmarsminde er indrettet efter devisen om, at et mindre hjem er bedre end en stor institution. Æstetikken omkring beboerne er en stor del af vores omsorgsarbejde. Vi siger, at "omgivelserne skal omfavne beboerne". Det hele handler om at stimulere vores beboere på et sanseligt plan. Vi arbejder fokuseret med lyd, lys, dufte, temperatur og indretning.

Plejehjemmet er lyst og rummeligt. Vi har udsigt til marker og adgang til terrasser og have flere steder. Vi har tegnet og indrettet hjemmet med omtanke for de grundlæggende behov for fællesskab, mennesker med demens har. Men samtidigt er der masser af plads til at kunne trække sig lidt og finde ro alene.

Som beboer får man en helhedsoplevelse. Det private værelse er overskueligt og funktionelt, men samtidigt er man tæt på fællesskabet i trygge omgivelser lige uden for døren. Centralt i huset har vi placeret køkkenet, den fælles spisestue, hvilestue og dagligstue.

Dagmarsminde er hovedsageligt møbleret i en ældre stil fra 60-70'erne, men man vil også se nyere møbler i smukt design og moderne kunst på væggene. Vores malerier er farverige i positive nuancer og illustrerer udelukkende motiver fra naturen. Rundt omkring har vi etableret små hyggekroge. Udenfor kan man slappe af på en af vores terrasser eller nyde havens dufte og farver fra gangstier og bænke.

Vi arbejder med forskellige stemninger, således at beboerne får en behagelig grundfornemmelse. Vi har f.eks. altid friske, smukke blomster og frugt rundt omkring, ligesom vi altid gør et nummer ud at dække bordet rigtig pænt, når vi går til bords. Derudover anvender vi musik og æteriske olier på forskellig vis dagen igennem, hvilket medfører en harmonisk stemning. Vi har i vores indretning bevidst fravalgt alt, som kan minde om en institution eller arbejdsplads, og vi oplever, at nye beboere føler sig godt tilpas allerede i de første timer efter indflytningen.