Radio 24syv 05.10.2017: Succeshistorien Dagmarsminde

Succeshistorien Dagmarsminde
Sendt: Radio 24syv, 05. oktober 2017

Vores demente ældre skal have mindre medicin. Det er alle i behandlingssytemet sådan set enige om. Det svære er at få gjort noget ved det og få nedtrappet de ældres medicin på den rigtige måde.
På det lille plejehjem Dagmarsminde i Nordsjælland er det lykkedes. Her har man erstattet medicin med nærkontakt med dyr, gymnastik, massage og hyggesnak. Det virker tilsyneladende for efter seks måneder har de 10 beboere fået reduceret deres demenssymptomer med over 50 %. Både politikere, pårørende og personale er altså enige om, at der skal skæres ned i brugen af antidepressiv medicin til demente, men fokus er kun på medicinen og lægerne og ikke hvad der skal ske bagefter. For møder man ikke de demente med den rette støtte, kan man risikere, at de bliver urolige, deprimerede og udadreagerende, når de ikke længere får medicin. I 55 minutter i dag kigger vi på, hvorfor man ikke kopiere Dagmarsmindes metoder til hele landet.
Og vi vil også meget gerne høre fra dig.
Vært: Tinne Hjersing Knudsen
  Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Kære gæst! Her kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra Dagmarsminde!

I agree with the Terms & Conditions
  Tilmeld
*Ved at anvende denne formular og skrive dig op til vores nyhedsbrev, accepterer du at vi modtager og anvender din data til brug for nyhedsbrev.
×