Ph.d.-projekt

Ph.d.-projektets titel: Et etnografisk feltstudie af pleje- og omsorgskulturen på Dagmarsminde - et specialiseret plejehjem for mennesker med svær demens.

Forskningsprojektet bygger på en antagelse om, at omsorg som primær behandlingsform kan mindske demenssymptomer og fremme livskvalitet.
En af de store udfordringer i dagens demensomsorg er det høje forbrug af antipsykotisk og sløvende medicin.

På Dagmarsminde har man som de første i Danmark udfaset alle beboere af antipsykotisk og sløvende medicin og i stedet indført kæledyr, musik, varmtvandstræning, fysisk aktivitet, massage, frisk luft, hjemlige rammer og en høj grad af menneskelig kontakt i et forsøg på at reducere beboernes symptomer.
Med dette projekt ønsker vi at undersøge pleje- og omsorgskulturen på Dagmarsminde.

Projektet løber over tre år og udføres som et etnografisk feltstudie. Der gøres brug af deltagerobservationer, individuelle interviews med pårørende samt fokusgruppeinterviews med medarbejdere. Projektet er det første af sin art i Danmark, og sammen med det øgede politiske fokus på demenspleje betyder det, at resultaterne har potentiale til at revolutionere demensplejen i Danmark.

Projektet er påbegyndt d. 1. september 2017 og er delvist finansieret af Velux Fonden.
  Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Kære gæst! Her kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra Dagmarsminde!

I agree with the Terms & Conditions
  Tilmeld
*Ved at anvende denne formular og skrive dig op til vores nyhedsbrev, accepterer du at vi modtager og anvender din data til brug for nyhedsbrev.
×