Motion og aktivering

Vi bevæger os hver dag.

Selvom man har demens og måske er ved at være oppe i alderen, kan man sagtens dyrke motion. Her er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser.

Det er meget vigtigt, at beboerne får brugt deres krop og mærker dens styrker. Udover de fysiske fordele i at opbygge muskler og bedre kredsløbet, indvirker motionen også på psyken. Mennesker med demens har stor risiko for at udvikle depressioner, og det er fysisk aktivitet med til at forebygge.

På alle hverdage laver vi gymnastik i en time. Her træner vi bl.a. de store muskelgrupper, finmotorik og får pulsen op. Vi benytter også vores store varmtvandsbassin.

Derudover finder vi hurtigt ud af, hvilke aktiviteter - udover den daglige gymnastik - beboeren er glad for. Det kan f.eks. være crocket, stavgang eller hundeluftning.

Vi aktiverer beboerne ud fra en faglig vurdering af, hvor meget de kan overskue og gennemføre rent fysisk. Men vi presser dem til kanten, fordi vi på den måde ser en markant udvikling af deres formåen.
  Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Kære gæst! Her kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra Dagmarsminde!

I agree with the Terms & Conditions
  Tilmeld
*Ved at anvende denne formular og skrive dig op til vores nyhedsbrev, accepterer du at vi modtager og anvender din data til brug for nyhedsbrev.
×