Medicinering

Empati fremfor kemi

Vi udskifter medicin med nærvær og fordybelse.

Vi har udtrappet den beroligende og antipsykotiske medicin hos vores beboere og vi oplever markant bedring hos dem. Desuden forsøger vi at udtrappe unødvendige antidepressiver samt smertestillende. Når vi modtager nye beboere, laver vi i samarbejde med den praktiserende læge en udtrapningsplan.

Det er desværre meget almindeligt, at mennesker med demens tager en del medicin hver dag. Der kan være tale om alt fra tabletter mod uregelmæssig hjerterytme til diverse beroligende midler.

De fleste læger fokuserer heldigvis på at udskrive mindst muligt beroligende medicin. Det gælder særligt såkaldte benzodiazepiner, antipsykotiske midler og sovepiller.

Alligevel hænder det, at personer med en demenslidelse bliver så urolige i deres adfærd, at plejepersonale rundt omkring benytter sløvende midler som en mere eller mindre fast del af plejen. Det kan beboerne ikke tåle.
Deres gangfunktion kan blive besværet, der er øget risiko for blodpropper, det går ud over deres tale og koordination generelt.

Desuden er denne medicin ofte vanedannende, og på længere sigt vil beboeren endda udvikle tolerans. På Dagmarsminde er det vores holdning, at demenssymptomer kun forværres med den type medicin.

Selvom medicinen kan virke nødvendig, når alle tænkelige omsorgstiltag er afprøvet uden effekt, skal man altid lede efter andre løsninger. Måske er den demente person urolig, fordi vedkommende har et behov, der ikke står lysende klart for medarbejderen.

Vi anerkender, at beroligende medicin kan være nødvendig og til gavn for demente mennesker i særlige tilfælde, men som udgangspunkt er Dagmarsminde kritisk over for medicin, hvis formål er at virke sløvende.
  Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Kære gæst! Her kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra Dagmarsminde!

*Ved at anvende denne formular og skrive dig op til vores nyhedsbrev, accepterer du at vi modtager og anvender din data til brug for nyhedsbrev.
×